Hurtig og nem måde at reparere strømper

Hurtig og nem måde at reparere strømper

Vi kender alle den irriterende oplevelse af at få huller i strømperne, og selv med strømper af høj kvalitet kan det ikke undgås at der før eller siden er slidt hul. Vi er sikre på, at de fleste tænker: Hvorfor skulle vi dog reparere vores strømper, når de ikke koster mere end at jeg kan købe et nyt par, når det passer mig? Det er der mange gode grunde til. Ud over prisen på strømperne er der også den miljømæssige påvirkning af produktion af transport af strømperne. Hvis vi alle strækker den lidt længere inden vi udskifter vore strømper vil det utvivlsomt have en positiv påvirkning på miljøet, så hvorfor ikke prøve at give dig i kast med en reparation af dine strømper? Det er lettere end du tror og din bedstemor vil blive stolt af dig .

Selvfølgelig handler det ikke om, at du skal reparere slidte og udvaskede strømper, men selv strømper i høj kvalitet får af og til små huller og rifter, som du let kan reparere.

Målet med at reparere en strømpe er ikke nødvendigvis at reparere og reparere indtil der er mere af dit eget håndarbejde end af den oprindelige strømper. Det handler om at lave små reparationer, når det kræves for at vedligeholde dit tøj i stedet for blot at smide det ud. Go Team Green! Det er både en billigere og hurtigere løsning at reparere dine strømper end at købe nye. I fire lette skridt lærer vi dig en nem made at reparere din strømper på, så du kan spare penge og hjælpe miljøet ved ikke at smide dine brugte strømper ud for tidligt

Det er både en billigere og hurtigere løsning at reparere dine strømper end at købe nye.

Målet med at reparere en strømpe er ikke nødvendigvis at reparere og reparere indtil der er mere af dit eget håndarbejde end af den oprindelige strømper. Det handler om at lave små reparationer, når det kræves for at vedligeholde dit tøj i stedet for blot at smide det ud. Go Team Green! 

Det er både en billigere og hurtigere løsning at reparere dine strømper end at købe nye. I fire lette skridt lærer vi dig en nem made at reparere din strømper på, så du kan spare penge og hjælpe miljøet ved ikke at smide dine brugte strømper ud for tidligt.

You will need:

  • Thread
  • Needle
  • A round object such as a tennis ball, an electric bulb or one of these little mushrooms specially designed to repair socks
  • And a stocking with a hole in it, duh😊

Step 1:
Det første du skal gøre er at finde en sytråd, der passer mere eller mindre til strømpens farve. På billederne har vi brugt en sort tråd på en rød strømpe, men det er kun for at gøre det nemmere at se, hvordan du skal lave reperationen selv. Den bedste tråd at bruge er en smule kraftigere end den tråd, der er brugt til at strikke strømpen.

Næste skridt er at klippe et stykke af tråden i passende længde – typisk 2 armslængder. Tråden trækkes derefter gennem nålens øje og ligges dobbelt det første stykke.

Step 2:

Den nemmeste reperation laves ved at trække strømpen over en tennisbold, elpære eller ligndende rund genstand sådan at hullet er øverst på den runde ting og strømpen er strukket lidt ud så den ikke bevæger sig. Herefter bruger du en lille saks til at klippe løse tråde i kanten af hullet i strømpen, så de ikke forstyrrer udseendet efter reperationen og skaber nye huller.

Step 3:

Nu starter du med at stabilisere kanten af hullet ved at stikke nålen igennem et vilkårligt sted i kanten af strømpen og trække sytråden igennem næsten til slutningen. Dette gentager du et par gange imens du er opmærksom på, at et lille snip af tråden bliver låst fast under de syninger du laver. Herefter syer du med passende mellemrum rundt langs kanten får derved at låse de tråde i den oprindelige strømpe, der ellers kunne løbe og forstørre hullet. Når du er nået hele vejen rundt i hullets kant springe du videre til step 4.

Step 4:

Nu trækker du så tråden på tværs i en retning med nogen få milimeters mellemrum indtil hullet er dækket af tråde i én retning.

Step 5:

Og så er det tiden at skifte retning og trække tråde i den modsatte retning. Hér gør du præcis det samme som i step 4, men vær opmærksom på hele tiden at tråden på skift skal gå over og under de tværgående tråde – præcis som når man vævede i det gamle husgerningsfag. Skub gerne trådene lidt sammen med en finger så du får et tæt lukket hul. Når du er helt igennem binder du tråden fast med et par knuder ved at trække nålen igennem og så til sidst klippe overskydende tråd af.

Spread the word

Skriv et svar

Luk menu
×

Kurv